Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Twee van de meestgestelde vragen zijn

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn woning of op bijgebouwen van de woning? 

Dit is vooral een praktische vraag en het antwoord is sterk afhankelijk van het dak van de woning. Met name hoe de eventuele dakramen zijn ingedeeld, of er een dakkapel op zit, of er andere zaken door het dak naar buiten gaan en natuurlijk de ligging van de woning. Een andere factor, die vaak van belang is op lager gelegen bijgebouwen, is of er gebouwen of bomen in de omgeving aanwezig zijn die het zonlicht gedeeltelijk kunnen blokkeren. Dit kan namelijk van grote invloed zijn op de effectiviteit van alle zonnepanelen, afhankelijk van hoe deze geschakeld zijn. Het anders schakelen van zonnepanelen om rekening te kunnen houden met het minder presteren van enkele panelen, kan flinke aanvullende kosten met zich meebrengen. 

Het type zonnepaneel dat wij het meest verkopen heeft een afmeting van 1,7 bij 1,1 meter. Met een gratis Dakscan kunnen we bepalen hoeveel zonnepanelen er op een dak kunnen worden geplaatst. Via onderstaande berekening kun je een indicatie ontvangen voor het aantal panelen, een vrijblijvende offerte en de energiebesparing. 

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? 

Deze vraag kunnen wij niet voor u beantwoorden, maar we helpen u wel heel graag tot een weloverwogen keuze te komen. Het antwoord heeft namelijk te maken met de levensduur van de zonnepanelen en je toekomstige energieverbruik. Goede kwaliteit zonnepanelen kunnen namelijk tot wel 40 jaar meegaan (de garantie minder lang), dus je kunt er over nadenken wat er in de komende jaren gaat veranderen op korte of langere termijn. 

Denk bijvoorbeeld aan een elektrische auto, gezinsuitbreiding, een warmtepomp, koken op inductie in plaats van gas en andere veranderingen die van invloed kunnen zijn op het energieverbruik. Concurrenten gaan vaak uit van het huidige energieverbruik om vervolgens een zeer scherpe offerte te kunnen leveren. Maar wij doen dat anders! Wij denken graag mee over het toekomstige energieverbruik en hoe je met de juiste plaatsing van zonnepanelen klaar kunt zijn voor de toekomst! Mogelijk ben je dan in het begin iets meer kwijt, maar zorg je er wel voor dat je later niks hoeft aan te passen aan je installatie. 

Gebruik onze rekentool om een berekening te maken voor de zonnepanelen en een dakscan. Vervolgens kijken we graag met je naar de details. Denk bij het invullen ook vooral aan het toekomstige energieverbruik. Je ontvangt dan van ons een berekening van de mogelijkheden en een toekomstbestendig verhaal.