BTW aftrek zonnepanelen

De nieuwe situatie per 1 januari 2023
Voorheen was mogelijk om de BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vragen bij de Belastingdienst. Per 1 januari 2023 hoeft dat niet meer en gaat de BTW op zonnepanelen omlaag van 21% naar 0%. 

Dit tarief geldt overigens alleen als de zonnepanelen worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning. 

Deze regeling in combinatie met de salderingsregeling maakt het erg aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen. Het zorgt ervoor dat je de investering relatief snel kunt terugverdienen. Er gaat wel het een en ander veranderen aan de salderingsregeling, maar over het algemeen blijft het aantrekkelijk. Lees meer over de salderingsregeling [link saldering] of als je daar al mee bekend bent kun je onderstaande berekening invullen om jouw situatie te bekijken.

We informeren je graag met een vrijblijvende offerte, een dak scan en kunnen eventueel de financiering met je bespreken evenals andere verduurzamingsmaatregelen naast de zonnepanelen. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht de overwaarde van de woning te gebruiken om de woning te verduurzamen? Niet alleen bespaar je hiermee op de maandelijkse lasten, maar veel investeringen in duurzaamheid zorgen voor een 1 op 1 waardevermeerdering van de woning.